Kamp: ‘Herstel economie zet door’

0

“Voor het eerst sinds 2011 noteert de Nederlandse economie aan het einde van het jaar weer een plus: in 2014 is onze economie met 0,8% gegroeid. Ten opzichte van het vierde kwartaal in 2013, groeide de economie het afgelopen kwartaal zelfs met 1,0%”, zegt minister Kamp van Economische Zaken.

Kamp: “Deze cijfers van het CBS laten zien dat onze economie aantrekt en het groei verder doorzet. Ze tonen aan dat we de stijgende lijn weten vast te houden. De economische groei zet door en wordt steeds breder gedragen. Bedrijven investeren meer, de export blijft toenemen en ook consumenten leverden in het afgelopen kwartaal een steeds grotere bijdrage aan de groei. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de economie verder op gang komt.”

Meer investeringen
De cijfers van het CBS tonen ook op ander vlakken aan dat het herstel door zet. Zo nemen voor het eerst sinds 2011 zowel de investeringen als de consumptie toe. Ook de investeringen namen in 2014 flink toe, met 2,3%. Voor het vierde jaar op rij trekt bovendien de export aan. De positieve signalen geven ook vertrouwen in de economische ontwikkelingen voor 2015. Zo raamt het CPB met 1,5% groei bijna een verdubbeling van de economische groei ten opzichte van 2014. In 2013 zat de economie nog in een dal met een krimp van 0,7%.

Kamp benadrukt dat het vooral de ondernemers zijn die de economische groei met investeringen en export stuwen: “Met steun vanuit het kabinet zetten ondernemers er stevig de schouders onder. Nu is het zaak om ambitie te blijven tonen en ruim baan te bieden aan ondernemerschap. Zo pakken we door met het economisch herstel, vinden meer mensen werk en versterken we onze economie.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.