Kamervragen over verborgen kosten autopolis

0

CDA-Kamerlid Erik Ronnes heeft naar aanleiding van onderzoek van Pricewise naar verborgen kosten van de autopolis Kamervragen ingediend.

Ronnes. “Als mensen op zoek gaan een goedkopere polis of eentje met een betere dekking, dan moeten ze appels met appels kunnen vergelijken. En geen appels met peren. Daarom wil ik van minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem weten of hij mijn mening deelt en wat hij denkt te gaan doen aan verborgen kosten in polissen van autoverzekeraars.”

Digitalisering

Tal van verzekeraars brengen kosten in rekening wanneer iemand zijn verzekering beëindigt of bijvoorbeeld overstapt van een allriskpolis naar een WA-polis. De extra kosten kunnen al met al oplopen tot wel 40 euro per jaar. “Dat vind ik persoonlijk absoluut niet meer van deze tijd. Alle administratieprocessen zijn tegenwoordig volledig gedigitaliseerd”, aldus Ronnes. Volgens Pricewise doen internetverzekeraars dat niet. Senior Public Relations & Communications Strategist Ap van den Berg: Zij verwerken al hun kosten in de premie.”

“Als iedere verzekeraar dat zo gaat doen, dan kunnen mensen voortaan  op een eerlijke manier polissen vergelijken”, meent het Kamerlid. “Nu kan het gebeuren dat mensen denken dat ze de goedkoopste verzekering op de kop hebben getikt, maar naderhand met bijkomende kosten worden geconfronteerd. Die komen dus van een koude kermis thuis. Dat moet echt anders. Ik wil eigenlijk dat de kosten van een verzekering volkomen transparant worden.”

Afspraken

Ronnes wil van de minister weten of de verborgen kosten alleen voorkomen bij autopolissen of ook in andere verzekeringen. En hij vraagt de bewindsman op de man af of hij bereid is met de verzekeringsbranche afspraken te maken die een einde maken aan de huidige praktijk. “Vliegtickets, vakanties en concertkaartjes kun je ook in één oogopslag met elkaar vergelijken. Dat moet mijns inziens ook mogelijk worden voor autopolissen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Avatar