Kalo Bagijn richt pijlen op particulier krediet

0

Met BinckBank brak Kalo Bagijn de kostenstructuur voor beleggingen open, met Brand New Day de markt voor verzekeringen en pensioenen. Met de nieuwe fintechonderneming Salarise richt hij zijn pijlen nu op de in zijn ogen torenhoge marges op persoonlijke leningen en consumentenkredieten.

Salarise heeft zichzelf tot doel gesteld dat werknemers lopende leningen tegen een lagere rente kunnen oversluiten. Daarvoor zorgt een nieuw softwareplatform. De werknemer die zijn ‘te dure’ lening wil oversluiten, geeft Salarise toestemming om via een koppeling met de HR-software van de werkgever real time inzicht te krijgen in zijn salarisstrook en het exacte moment van salarisuitbetaling.

Diezelfde software zorgt seconden na storting van het salaris voor rechtstreekse incasso van de verschuldigde rente van de bankrekening van de werknemer. Door de duidelijkheid over het salaris, de aard en looptijd van het contract èn het moment van salarisuitbetaling, loopt de kredietverstrekker minder risico en kan Salarise de bestaande lening verstrekken tegen een lagere rentevergoeding. De leningen blijven buiten het zicht van de werkgever.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.