Kadaster: ‘Daling aantal woningtransacties’

0

In juli 2023 waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 5,5% lager dan in juli 2022. Het aantal woningtransacties daalde met 9%.

De jaar-op-jaardaling van de huizenprijzen is gelijk aan die van een maand eerder, meldt het CBS. Ten opzichte van juni 2023 stegen de prijzen met 0,5%. Ten opzichte van juni is de prijsindex bestaande koopwoningen in juli met 0,5% gestegen. De prijzen bereikten in juni 2013 een dieptepunt. Vervolgens was er sprake van een stijgende trend tot augustus 2022. Toen sloeg de trend om, maar de afgelopen twee maanden zijn de prijzen weer gestegen. Vergeleken met het dal in juni 2013 waren de prijzen in juli ruim 88% hoger.

Minder transacties

Het Kadaster maakte bekend dat het in juli 14.925 woningtransacties registreerde. Dat is ruim 9% minder dan een jaar eerder. In het eerste zeven maanden zijn 99.862 woningen verkocht, ruim 7% minder dan in dezelfde periode van 2022.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.