Jungo sluit eerste crowdfundinghypotheek

1

Met dank aan 110 crowdfunders konden Kim Opdam en Ivo van Kampen vandaag de sleutels in ontvangst nemen van hun nieuwe woning in Leiden. Financieel adviseur Rutger Wiering van Freek Hypotheek Voorhout sloot de eerste Jungo crowdfundinghypotheek af.

Bij deze nieuwe hypotheekvorm van Jungo kunnen investeerders maximaal 20% van de hypotheeksom via crowdfunding meefinancieren. Dit levert de investeerders op dit moment een rendement van 2,8% over acht jaar op. De overige 80% van de hypotheeksom wordt gefinancierd door Aegon. De crowdfundingcampagne voor de hypotheek van Kim Opdam en Ivo van Kampen was binnen anderhalve week rond.

Investeerders melden zich

Volgens Vincent van den Noort, mede-oprichter van Jungo, hebben zich inmiddels al honderden investeerders gemeld om in het crowdfunding deel van toekomstige hypotheken te investeren. Behalve deze investeerders kunnen ook familie en vrienden van de huizenkopers worden betrokken en investeren in hun hypotheek.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

  • Franklin Aké

    Mij ontgaat ten ene male het nut van deze constructie. Kan iemand mij uitleggen waarom je 2,8% rente over 8 jaar gaat betalen terwijl dat bij een reguliere geldverstrekker veel lager ligt? Het lijkt me dat Aegon als 1e geldverstrekker toch ook wel kijkt of de hypotheek inclusief crowdfundinghypotheek niet te veel is op basis van inkomen en waarde woning?