Jungo genomineerd voor Cashcow Award

0

Op vrijdag 22 maart worden de Cashcow Awards uitgereikt tijdens Bull Day in Den Bosch. In de categorie Innovatie maakt de het platform van Jungo Hypotheken kans op een award. Het Groot Beleggersonderzoek onder particuliere beleggers, een initiatief van Cash magazine en Cashcow.nl, bepaalde de nominaties.

Jungo verbindt via haar platform particuliere investeerders met hypotheekklanten. Aegon neemt als investeerder 80% van iedere hypotheek voor haar rekening, particuliere investeerders de resterende 20%. Bij een geslaagde crowdfundcampagne ziet de huizenkoper de geoffreerde rente met 0,20% dalen.

Traditionele banken uitgespeeld

Commercieel Directeur Menno Luiten: “Bij Jungo zijn we ongelooflijk trots op deze nominatie. Het is een bevestiging dat we met ons platform iets moois neerzetten voor de particuliere belegger. Wij maken investeren in Nederlandse woninghypotheken bereikbaar voor de particuliere belegger. Deze beleggingscategorie was tot voor kort alleen beschikbaar voor banken en institutionele beleggers. Via ons platform worden particuliere investeerders aan hypotheekklanten gekoppeld. Jungo speelt hiermee in op de trend van disintermediatie, waarbij traditionele banken geen rol meer spelen bij het samenbrengen van partijen die geld over hebben en partijen die geld nodig hebben.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.