Jubileumeditie Week van het geld

0

Van 22 tot en met 26 maart 2021 vindt de 10de Week van het geld plaats. Het thema van deze volledig online jubileumeditie is ‘Goed omgaan met geld is goud waard’. Vorig jaar moest het fysieke event vanwege corona afgelast worden.

Financiële vaardigheden zijn zeker nu heel actueel. Daarom gaat de Week van het geld naast het basisonderwijs ook verbreden naar het vmbo en het mbo. Financieel kwetsbare groepen, zoals 18-jarigen en financieel kwetsbare ouders, krijgen extra aandacht. Door Covid-19 lopen voor hen veel (financiële) zaken anders.

Gastlessen ‘Fix je Risk’

Tijdens de Week van het geld geven verschillende medewerkers uit de verzekeringssector een of meerdere gastlessen ‘Fix je Risk’. De les is ontwikkeld om kinderen de basisprincipes van verzekeren te leren en ze maken kennis met begrippen als premie, polis en risico’s. Na deze introductie wordt de kennis van de kinderen getest tijdens het spannende digitale spel Fix je Risk. Het spel stimuleert leerlingen uit groep 7 en 8 om kritisch te leren nadenken over risico’s en financiële gevolgen. In 2019 werden tijdens deze financiële-educatieweek maar liefst 670 gastlessen over verzekeren gegeven door medewerkers van verzekeringsmaatschappijen. Dit jaar is dat dus geen klassikale maar een online gastles. Meer informatie over het aanmelden voor het geven van een gastles Fix je Risk is hier te vinden op de website van het Verbond van Verzekeraars.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.