Jubilerend OvFD presenteert documentaire Vergezichten

0

De Organisatie van Financiële Dienstverleners (OvFD) bestaat 12,5 jaar en vierde dat gisteren met een Beach BBQ op het Scheveningse strand. Daar werd onder andere de documentaire ‘Vergezichten’ – de toekomst van hypotheekadvies’ voor het eerst getoond.

De OvFD is 12,5 jaar geleden opgericht als dé brancheorganisatie voor hypotheekketens, hypotheekadviseurs en serviceproviders. De OvFD behartigt dus zowel de belangen van leden die zich bezighouden met financieel advies en bemiddeling, alsook van leden die andere financiële instellingen ondersteunen zonder daarbij inhoudelijk invloed te hebben op het financieel advies (serviceproviders). De leden van de OvFD vertegenwoordigen een marktaandeel van 75% van de intermediaire hypotheekomzet, waat neerkomt op een economisch belang van bijna 75 miljard euro. De OvFD kent een bestuur van 12 personen onder voorzitterschap van Christian Dijkhof. Colinda Rosenbrand is directeur van de OvFD.

Documentaire ‘Vergezichten’

De hypotheekmarkt mag dan zijn afgekoeld, het weer gisteren was uitstekend voor een strand BBQ en voelde aan als de hypotheekmarkt van 2021-2022. Op het Scheveningse strand ontving het OvFD-bestuur tal van hypotheek- en consumentenorganisaties, toezichthouders en politici. Terwijl de BBQ op temperatuur werd gebracht konden de genodigden luisteren naar een gesprek tussen cabaretier, presentator en schrijver Dolf Jansen en Christian Dijkhof.

Daarna was het tijd voor de documentaire ‘Vergezichten’ – de toekomst van hypotheekadvies’. Daarin wordt vanuit verschillende invalshoeken vooruitgekeken. Visies op de toekomst van de hypotheeksector worden gegeven door Jos Heuvelman (AFM), Marisa Lodewijks (Ingage), Eelco Dubbeling (NVB), Tim Schoonbergen (Nedasco), Sanne de Laat (De Hypotheker) en Cindy Kremer (VEH).

Bijpraten en genieten

Het officiële gedeelte werd door Dolf Jansen afgesloten met een strandconference. Wie hem vaker heeft gezien weet hoe verrassend hij uit de hoek kan komen, zo ook deze avond. Na deze lachspieren training konden de genodigden tot zonsondergang genieten van een hapje, drankje en een verkoelend ijsje.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.