Jos Heuvelman herbenoemd in ESMA Management Board

0

AFM-bestuurder Jos Heuvelman is herbenoemd als lid van de Management Board van de European Securities and Markets Authority (ESMA), de Europese autoriteit voor de effectenmarkten. Hij is door de Board of Supervisors van ESMA herbenoemd voor een termijn van 2,5 jaar, tot 31 december 2025.

De Management Board heeft als belangrijkste taak om ESMA aan te sturen in het bereiken van haar missie. De Management Board waarborgt hierbij de cruciale rol van ESMA in het directe toezicht en moedigt verdere convergentie tussen nationale toezichthouders aan. Als lid van de Management Board zal Heuvelman zich inzetten voor het bevorderen van een resultaatgerichte toezichtcultuur en het bereiken van ESMA’s strategische prioriteiten.

Nationale toezichthouders

Naast de voorzitter van ESMA zijn vertegenwoordigers van nationale toezichthouders in Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Griekenland en Spanje lid van de Management Board van ESMA.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.