Joost Smits voorzitter Wijzer in geldzaken

0

Joost Smits volgt Anita van den Ende op als voorzitter van Wijzer in geldzaken. Hij vervult deze rol vanuit zijn functie van directeur Financiële Markten bij het ministerie van Financiën.

Binnen het platform bundelen partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten om Nederland financieel fitter te maken. Zij willen de komende jaren samen optrekken om met name kwetsbare groepen, zoals mensen met wisselende inkomsten, tijdelijke arbeidscontracten en laaggeletterden, financieel voor te bereiden op een goede toekomst. Daarnaast blijven de partners zich inzetten voor structurele aandacht voor financiële vaardigheden op school.

Joost Smits: “Ik kijk ernaar uit om komend voorjaar samen met alle deelnemende partijen het 10-jarig jubileum te vieren van één van onze belangrijkste en leukste projecten van het jaar, de Week van het geld. Daarnaast zijn we druk bezig met nieuwe initiatieven op het gebied van kwetsbare groepen, hulp bij financiële planning, pensioen en leren omgaan met geld in het voortgezet onderwijs.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.