Joop Wijn voorgedragen als voorzitter RvC ASR

0

ASR zal tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA), die gehouden wordt op 28 oktober, Joop Wijn voordragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Hij is daarnaast de beoogd opvolger van Kick van der Pol, de huidige RvC-voorzitter, die in mei 2021 zijn laatste termijn afrondt.

Joop Wijn (foto) studeerde rechten en economie. Daarna was hij achtereenvolgens investment manager bij ABN Amro, lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Economische Zaken, staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken. Van 2007 tot 2009 was hij directeur van Rabobank Nederland. Van 2010 tot 2017 was hij lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. De afgelopen drie jaar was hij lid van de Raad van Bestuur van Adyen, waar hij de functie van Chief Strategy and Risk Officer vervulde.

Kick van der Pol

Als Wijn op 28 oktober wordt benoemd, wordt hij direct lid van de RvC. In mei 2021 verloopt het laatste termijn van de huidige RvC-voorzitter Kick van der Pol. Tijdens de AVA van 19 mei 2021 treedt Kick van der Pol terug en volgt Joop Wijn hem op. Vanaf dat moment zal de RvC bestaan uit de volgende vijf leden: Joop Wijn (voorzitter), Herman Hintzen (vicevoorzitter), Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.