Joop Wijn benoemd tot lid RvC van ASR

0

Joop Wijn (foto)  is vandaag door de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van ASR Nederland.

Wijn is benoemd voor een periode van vier jaar, tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) in 2024. Hij is tevens de beoogd opvolger van Kick van der Pol, de huidige RvC-voorzitter van ASR., van wie de laatste benoemingstermijn aan het einde van de AVA in mei 2021 afloopt. De RvC bestaat verder uit Kick van der Pol (voorzitter), Herman Hintzen (vice-voorzitter), Sonja Barendregt, Gisella van Vollenhoven en Gerard van Olphen.

Loopbaan

Joop Wijn studeerde rechten en economie. Daarna was hij achtereenvolgens investment manager bij ABN Amro, lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris van Economische Zaken, staatssecretaris van Financiën en minister van Economische Zaken. Van 2007 tot 2009 was hij directeur van Rabobank Nederland. Van 2010 tot 2017 was hij lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. De afgelopen drie jaar was hij lid van de Raad van Bestuur van Adyen, waar hij de functie van Chief Strategy and Risk Officer vervulde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.