Jongvolwassenen krijgen eigen stem binnen SNS

0

Om jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar nadrukkelijker bij haar beleid en bedrijfsvoering te betrekken, benoemt SNS binnenkort een Raad van Toekomst. Deze raad gaat de bank vanaf september adviseren op thema’s die belangrijk zijn voor deze doelgroep.

De werving voor de Raad van Toekomst is vandaag van start gegaan en loopt tot medio augustus. Het nieuwe initiatief volgt op de zes Jongerenboards die SNS het afgelopen jaar heeft georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten gingen medewerkers met jongeren in gesprek over voor hen belangrijke thema’s als wonen, financiële kennis, prestatiedruk en de waardering voor vakmensen en ondernemers.

Als nieuw adviesorgaan bouwt de Raad van Toekomst hierop door en zal op verschillende manieren betrokken zijn bij het beleid en de bedrijfsvoering van SNS. Zo zal de Raad op vaste momenten aanschuiven bij bijeenkomsten van het managementteam en heeft het de vrijheid om zelf thema’s aan te dragen om binnen de bank te bediscussiëren.

Raad van Toekomst

De Raad van Toekomst zal bestaan uit een panel van tien jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. Bij het samenstellen van de raad kijkt de bank onder meer naar sociale achtergrond, regionale spreiding en verschil in opleiding, zodat een brede vertegenwoordiging van de doelgroep ontstaat. Kennis over financiën of bankzaken is geen vereiste. Voor hun deelname aan de raad, met een looptijd van twaalf maanden, krijgen de leden een vergoeding. De werving vindt plaats buiten het klanten- en personeelsbestand van SNS. Kandidaten hoeven dus geen klant van de bank te zijn, maar het mag wel.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.