Jongeren onderschatten kosten uitvaart

0

Hoewel een gemiddelde uitvaart volgens berekeningen van de Consumentenbond zo rond de 7.500 euro kost, denken jongeren tussen de 18 en 29 jaar aan een verzekeringsdekking van 5.000 euro genoeg te hebben.

Ouderen zijn over het algemeen veel beter de op de hoogte van de daadwerkelijke kosten. Zo schatten de 50 plussers de kosten van een gemiddelde uitvaart op bijna 7.800 euro. Dat is 300 euro boven het landelijke gemiddelde. Deze groep heeft in veel gevallen al een uitvaartverzekering afgesloten of al eens te maken gehad met het betalen van een factuur voor een uitvaart.

Dat blijkt uit een enquête die UitvaartNet.nl heeft gehouden onder 914 consumenten uit vier verschillende leeftijdscategorieën.

Jongeren

Een ruime meerderheid (65%) van de ondervraagde jongeren en jongvolwassen schatten de totale kosten van een gemiddelde uitvaart in op minder dan 6.000 euro. Een deel daarvan gaat daar zelfs nog 2.000 euro onder zitten.

Dat juist jongvolwassen de kosten zo laag inschatten, ligt volgens UitvaartNet mogelijk aan het feit dat de meesten van hen nog niet denken aan het afsluiten van een uitvaartverzekering of daarvoor geld opzij leggen. “Bij het afsluiten van een uitvaartpolis zal snel duidelijk worden dat kosten van een crematie of begrafenis flink kunnen oplopen. In de praktijk variëren de kosten van een crematie tussen de 6.500 en 9.000 euro en een begrafenis tussen de 8.500 en 11.000 euro. Een ‘budget’ uitvaart met enkel de minimumeisen kost rond de 4.000 euro.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.