Jongeren meer open over financiële situatie

0

Ongeveer de helft van de Nederlanders bespreekt zijn financiële situatie openlijk met familie en vrienden. Daarnaast zegt 57% van hen bij financiële problemen, bekenden om hulp en advies te vragen. Deze openheid lijkt echter voornamelijk voorbehouden aan de jongere generaties.

Dit blijkt uit onderzoek onder 1.016 Nederlanders dat in opdracht van Omniplan is uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden tot 40 jaar zegt 65% de eigen financiële situatie openlijk met familie en vrienden te bespreken, tegenover 38% van de veertigplussers. Ook vragen de respondenten tot 40 jaar met familie en bekenden veel vaker (73%) om hulp en advies wanneer zij financiële problemen ondervinden. Bij de veertigplussers is dat 44%.

Producten te complex

De vraag om hulp bij de persoonlijke financiën lijkt zich overigens niet alleen te beperken tot financiële problemen. Zo geeft meer dan de helft van de ondervraagden aan dat financiële producten zoals hypotheken, pensioenen en verzekeringen zo lastig zijn opgebouwd, dat ze deze niet begrijpen. 59% van de vrouwen vindt de producten te complex, tegenover 47% van de mannen. Meer dan 25% van de respondenten zou graag meer hulp van zijn of haar werkgever krijgen bij het nemen van belangrijke financiële beslissingen zoals pensioenen, de aankoop van een huis of het afsluiten van verzekeringen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.