Jongeren delen data voor hypotheekkorting

0

Drie op de vijf twintigers (59%) gaat over tot het delen van data over het eigen woongedrag in ruil voor korting op een eerste hypotheek of adviesgesprekken. Als het delen van persoonsgegevens moet leiden tot financieel inzicht en advies door de hypotheekverstrekker gaat 39% van de twintigers overstag.

Daarmee liggen deze percentages met afstand een stuk hoger dan in andere leeftijdscategorieën. Aan 1.000 respondenten vroeg onderzoeker Kien/PanelWizard Direct in hoeverre ze bereid zijn (geanonimiseerd en op een veilige manier) data over hun woongedrag, zoals betaalmoraal, te delen met bijvoorbeeld een hypotheekverstrekker, in ruil voor korting op een eerste hypotheek of adviesgesprekken. Met 45% voorstanders hebben dertigers ook nog relatief weinig moeite deze data te delen.

Net het verschil maken

Het onderzoek werd uitgevoerd door in opdracht van TJIP Innovation Lab. Kees Haverkamp, Head of Innovations bij TJIP: “De hypotheekverstrekker kan met deze data van twintigers zijn aanbod aanscherpen op de doelgroep en ontvangt waardevolle leads. Eigenlijk heeft de twintiger dus op twee manieren baat bij het delen van woongedrag data met hypotheekaanbieders. En in deze tijd van woning schaarste kan dit net het verschil maken om wel of geen woning te bemachtigen als starter.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.