Jonge ondernemer vreest boot te missen

0

Veel ondernemers (42%) maken zich zorgen over de eigen kennis van trends en ontwikkelingen in hun vakgebied. Opmerkelijk is wel dat jongere ondernemers (18-34 jaar) zich het meest zorgen maken over het meekomen met trends en ontwikkelen; 19% versus 4% bij de 35+ ondernemers.

Dat blijkt uit de jaarlijkse Ondernemersbarometer van Allianz, in samenwerking met Gfk. Aan het onderzoek namen ruim 1.100 zzp’ers en mkb’ers deel. Omdat de onzekerheid over eigen kennis van trends en ontwikkelingen is toegenomen, verwacht ruim een op de vijf ondernemers meer concurrentie in 2018. Zzp’ers zijn daar iets geruster over: van hen verwacht 22% het komende jaar meer concurrentie. Toch verwacht bijna een derde (31%) van de ondervraagde ondernemers de komende twee jaar een hogere omzet.

Aantrekkende economie

Ondernemers merken dat de economie aantrekt. Het aantal opdrachten stijgt. Met name de grotere mkb-bedrijven (33%) geven aan dat de marges stijgen. Bij kleinere mkb-bedrijven is dat 13%. Ook de omzetverwachtingen zien er in de ogen van veel ondernemers rooskleurig uit. Kleine mkb’ers (43%) zijn hier het meest overtuigd van.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.