John Landman nieuwe directeur PFZW

0

Het bestuur van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft John Landman (foto) benoemd tot directeur. Hij volgt Peter Borgdorff op die op 1 januari 2021 met pensioen gaat.

John Landman: “Voor mij is het eervol om in deze prachtige functie in zo’n turbulente periode een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n groot maatschappelijk belang als pensioen. Ik ben zeer gemotiveerd om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de sector zorg en welzijn en samen met de verschillende betrokkenen bij PFZW bij te dragen aan een goed en duurzaam pensioen voor alle deelnemers van het pensioenfonds.”

Icoon

Joanne Kellermann, bestuursvoorzitter PFZW: “Het was natuurlijk een enorme uitdaging om voor een icoon als Peter Borgdorff een opvolger te vinden. Met John Landman krijgen wij iemand die diepgaande inhoudelijke kennis heeft van de pensioensector en een ruime leidinggevende ervaring. Als bestuur kijken we er naar uit samen met hem en de sociale partners onze schouders te zetten onder de uitdagingen die voor ons liggen, met als grootste prioriteit de overstap naar het nieuwe stelsel. Met John hebben we gekozen voor een enthousiaste, energieke en positief in het leven staand persoon.”

Carrière

John Landman begon zijn loopbaan bij het Ministerie van Economische Zaken en werkte vervolgens bij de Sociaal Economische Raad. Daarna was hij bij DNB in verschillende leidinggevende functies verantwoordelijk voor toezicht op de pensioensector. De afgelopen jaren werkte hij bij de Nederlandse Zorgautoriteit als Directeur Strategie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.