Johan van den Neste aan het roer bij Univé

0

Johan van den Neste (52) is benoemd tot directievoorzitter van NV Univé Schade en NV Univé Her. Hij volgt in die functies Etienne de Cooker op, die de organisatie in september 2020 verliet. Van den Neste vormt samen met Marco Nanne de directie van het Univé schade- en herverzekeringsbedrijf.

In zijn nieuwe functie gaat Van den Neste zich bezighouden met de verdere strategieontwikkeling die, met een sterke focus op innovatie en digitalisering, de vitaliteit en wendbaarheid van de organisatie moet waarborgen en vergroten.

Marianne Tijssen, voorzitter van de raad van commissarissen van Univé Schade en Univé Her: “Johan brengt een creatieve kijk op vernieuwing mee, wat van grote waarde is voor de verdere vormgeving van onze organisatie. Hij beschikt over het vermogen om mensen te inspireren, te motiveren en samen de strategie van het schade- en herverzekeringsbedrijf verder invulling te geven de komende jaren.”

Carrière

Van den Neste is op 1 januari gestart bij Univé. Hij begon zijn loopbaan bij Allianz, waar hij in diverse functies bijna 19 jaar actief was. Nadien verruimde hij zijn ervaring in de verzekeringsbranche bij achtereenvolgens InShared en Vivat Holding. In 2019 trad hij toe tot Heinenoord Holding, waar hij actief was als directeur van de bemiddelingsbedrijven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.