JIP-team geëerd voor Snelschademelden.nl

0

Snelschademelden.nl kwam eind juni als meest innovatieve idee voor de klant uit de bus tijdens de bijzondere finale van het Jongeren en Innovatie Programma 2020 (JIP), een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Bijzonder, omdat de deelnemers hun pitch dit jaar via een livestream moesten doen.

Door het coronavirus was het dit jaar niet mogelijk om het JIP op locatie af te sluiten. De vijf teams pitchten hun idee daarom op 25 juni in een livestream. Het winnende team SnelSchadeMelden kreeg donderdag alsnog fysiek de bijbehorende cheque uitgereikt. Die staat voor een extra innovatiebootcamp van Makerlab om de winnende innovatie nog een stap verder te brengen. Hiervoor was een vertegenwoordiging van het team door Verbondsdirecteur Richard Weurding uitgenodigd om naar het Verbond van Verzekeraars in Den Haag te komen.

JIP-programma

Het JIP is ontwikkeld om young professionals en bestuurders samen te brengen rondom het thema klantgerichte innovatie. De JIP-deelnemers volgden in de afgelopen vier maanden een intensief innovatieprogramma onder leiding van Makerlab. Vanuit 16 verschillende verzekeringsmaatschappijen en uiteenlopende vakgebieden bundelden zij hun krachten om in teamverband een idee volgens de Lean Startup Methode uit te werken. Het programma bestond uit theorie, sparren met (innovatie)experts, interviews met potentiële klanten, intervisie met de mentoren en diverse huiswerkopdrachten om het innovatieproces onder de knie te krijgen.

Snelschademelden.nl

Het winnende team SnelSchadeMelden wordt gevormd door Sanne van der Schaaf (Univé), Thomas van Schaik (Nh1816), Shalini Dhorai (Onderlinge ‘s-Gravenhage), Jacco Paauw (Nh1816), Sylvana Krijnen (Scildon) en mentor Frans Bruijn (a.s.r). Het team bedacht een innovatieve oplossing voor een klantvriendelijker afhandeling van een aanrijdingsschade. Die afhandeling kost tijd, vergt nog steeds veel papierwerk en bezorgt bestuurders die het overkomt de nodige stress. Met de komst van de website Snelschademelden.nl (Schade? Pech! Snel weg) kan dit nu een stuk efficiënter en klantvriendelijker. De gewonnen bootcamp wil het team de bereidheid onder consumenten onderzoeken om een schade mobiel via een website te melden en hoe zij dit in de praktijk ervaren.

Harold Herbert, directielid van het Verbond, maakte aan het einde van de finale de winnaar bekend: “De pitch van team Snelschademelden.nl was erg sterk. De stress en negatieve emoties die mensen ervaren na een aanrijding staat in hun presentatie continu centraal. Dit team heeft een toegankelijke website bedacht waarop na een aanrijding de schade eenvoudig gemeld kan worden. Met deze innovatie bouwt het team voort op bestaande initiatieven rondom mobiel schade melden, en maken zij het bestuurders die betrokken zijn bij een aanrijding echt een stukje makkelijker.”

Bijna winnaars

Naast Snelschademelden.nl (Schade? Pech! Snel weg) waren nog vier andere JIP-teams in de race voor het goud: connect work (hét jonge netwerk voor gezond ondernemen), Checkie (nooit meer oververzekerd), DPC (Digitaal Platform Claimafhandeling) en Dri-Sight (een actueel overzicht van het aantal schadevrije jaren). Volgens Herbert hebben meerdere innovaties de potentie om verder uitgewerkt te worden. Hij stelt dan ook voor om de videopitches in de commissies van de betreffende verzekeringsthema’s te bespreken om er zo een vervolg aan te kunnen geven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.