Jelle Ritzerveld gaat transformatie van Aegon Nederland leiden

0

Jelle Ritzerveld wordt op 1 mei benoemd tot Chief of Staff & Transformation Officer van Aegon Nederland. Hij volgt in die nieuwe rol voor een deel Anke Schlichting op, de huidige Chief Technology and Transformation Officer. Zij heeft besloten een nieuwe uitdaging buiten Aegon aan te gaan. Als Chief of Staff & Transformation Officer wordt Jelle niet-statutair lid van het MT van Aegon Nederland.

In zijn nieuwe functie is Ritzerveld verantwoordelijk voor de transformatieagenda van Aegon Nederland. Hij werkt sinds 2017 bij Aegon als Chief Risk Officer van enkele bedrijfsonderdelen, waaronder meest recent Holdings. Hij was al sinds de zomer van 2021 verantwoordelijk voor het Transformation Office en zal dat blijven. Hij promoveerde in 2007 aan de Universiteit Leiden in de theoretische astrofysica.

Technologiedeel

Het technologiedeel van de functie van Anke Schlichting wordt de komende tijd waargenomen door een aantal managers, totdat er besluiten zijn genomen over een nieuwe structuur. CEO Allegra van Hövell-Patrizi: “Anke heeft als eerste Chief Technology and Transformation Officer van Aegon Nederland een sleutelrol gespeeld in de technologische vernieuwing en de transformatie van onze organisatie. Samen met haar team heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan onze huidige digitale en IT-capabilities. Onze ambities op dat vlak zijn hoog, wat de opsplitsing van de functie nodig maakt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.