Jan-Willem Pijper directeur Stichting LEF​​

0

Jan-Willem Pijper is de nieuwe directeur van Stichting LEF. Hij volgt Gijs Wintzen op​ die vijf jaar LEF heeft getoond en de stichting op de kaart heeft gezet. Onder zijn leiding zijn er meer dan 1.000 gastdocenten getraind en werd in bijna 1.000 klassen LEF-les gegeven aan ruim 20.000 studenten.

Pijper vindt zijn motivatie voor LEF naar eigen zeggen terug in de simpele maar doeltreffende naam van de Stichting. “Uiteraard Leven (de meeste) mensen niet voor Financiën, maar zonder inzicht in Financiën wordt het Leven een stuk ingewikkelder. In mijn eerdere werk met mensen in de bijstand heb ik van dichtbij gezien hoe zij soms vastlopen en stilstaan. Vaak door gebrek aan werk en/of het vermogen goede financiële keuzes te maken. Via het werk van LEF hoop ik dat soort situaties te (helpen) voorkomen. Ik kijk ernaar uit om samen met alle gastdocenten, scholen, sponsors en het bestuur de mooie missie van LEF te bereiken.  Samen zorgen we dat jongeren in het MBO meer financiële competenties ontwikkelen!”

Hiervoor was Jan-Willem Pijper Senior Adviseur Donaties bij VSBfonds.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.