Jan van den Berg voorzitter RvC Achmea

0

Jan van den Berg is per 13 april 2021 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Achmea. Op die dag vindt de Algemene Vergadering (AV) van Achmea plaats. Van den Berg volgt Aad Veenman op, die tijdens de AV terugtreedt na drie zittingstermijnen van vier jaar.

Aad Veenman is sinds april 2009 lid van de RvC van Achmea. De laatste vierenhalf jaar fungeerde hij als voorzitter. Hij is tevens voorzitter van de RvC van Achmea Schadeverzekeringen en Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen. De voorzittersbenoeming van Jan van den Berg is al goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Jan van den Berg

Jan van den Berg is sinds februari 2018 RvC-lid van Achmea. Hij beschikt over ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in de internationale verzekeringsmarkt, onder andere opgedaan bij NN, AXA en Prudential. Van den Berg is ook commissaris bij Achmea Zorgverzekeringen, Achmea Schadeverzekeringen, Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen en myTomorrows, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is in de gezondheidszorg.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.