Jan de Pooter CEO Athora Netherlands

0

Jan de Pooter is vanaf morgen de nieuwe CEO van Athora Netherlands en zijn verzekeringsdochters. Daarnaast zal Stefan Spohr met ingang van 1 augustus 2021 terugtreden als lid van de Raad van Bestuur en Chief Operating Officer (COO) van Athora Netherlands.

Voor de benoeming van Jan de Pooter (per 8 juli) heeft De Nederlandsche Bank (DNB) goedkeuring verleend en ook vanuit de Ondernemingsraad van Athora Netherlands is een positief advies ontvangen. Jan de Pooter was hiervoor CEO bij de Portugese verzekeraar Seguradoras Unidas (Tranquilidade) en vervulde in zijn werkzame leven al verschillende leidinggevende functies bij onder andere Millennium bcp Ageas en Fortis Investments Nederland.

Athora Netherlands bestaat uit vermogensbeheerder Actiam en de verzekeringsmerken Zwitserleven en Reaal. Maarten Dijkshoorn, voorzitter Raad van Commissarissen van Athora Netherlands: “Jan is een ervaren leider en brengt een schat aan ervaring mee. Zijn staat van dienst in het succesvol leiden van transformaties zal Athora Netherlands helpen bij het uitvoeren van haar strategie om de nummer één pensioenuitvoerder te worden.”

Stefan Spohr naar Athora Group

Stefan Spohr keert na zijn terugtreden als lid van de Raad van Bestuur en Chief Operating Officer (COO) van Athora Netherlands terug naar de Athora Group. Daar zal hij zijn rol als Managing Director bij Athora Germany holding company en Athora Deutschland Holding GmbH & Co. KG (Athora Germany) hervatten. Daarnaast zal hij de rol van Managing Director bij Athora Group op zich nemen, rapporterend aan de CEO en samenwerkend met het Management Executive Committee (MEC), om de verdere strategische alignment van alle entiteiten binnen de Groep te ondersteunen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.