Jaarlijkse periode belastingaangifte van start

0

Voor ongeveer 7,3 miljoen particulieren en ongeveer 1,9 miljoen ondernemers is het tussen 1 maart en 1 mei tijd voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting over 2023. Sommigen zaten er al vroeg klaar voor, want om 08.00 uur vanochtend hadden de eerste 100.000 mensen hun aangifte al ingestuurd.

De eerste aangifte was 3,5 minuten na middernacht binnen bij de Belastingdienst. Iedereen die vóór 1 april aangifte heeft gedaan krijg vóór 1 juli een bericht van de Belastingdienst. “Je hebt dus genoeg tijd om er rustig voor te gaan zitten”, zegt Steef Cobben, manager inkomstenbelasting bij de Belastingdienst.

Veel gegevens zijn al vooraf ingevuld in de belastingaangifte. Denk hierbij aan loon- en bankgegevens, hypotheekgegevens en WOZ-waarden. Het is wel belangrijk om de vooraf ingevulde gegevens goed te controleren, te wijzigen of aan te vullen waar nodig.

Hulp bij aangifte

Om de start van de aangifteperiode en hulpmogelijkheden onder de aandacht te brengen, stonden medewerkers van de Belastingdienst vanmorgen al vroeg in Utrecht, op het plein tussen Utrecht Centraal en Hoog Catharijne. Nieuw dit jaar is de Belastingdienstbus. De bus toert gedurende 3 weken door Nederland om mensen met vragen over hun aangifte te verwijzen naar het juiste ‘loket’.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.