Italianen tikken autoruiten Nederlanders in

0

De afgelopen drie weken worden opvallend veel autoruitjes ingetikt van Nederlanders die op vakantie zijn in Italië. Waar het normaal om tientallen gevallen per week gaat, spreekt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance op dit moment van een verdubbeling.

De toename van auto-inbraken in Italië zorgt voor drukte bij Italiaanse glasbedrijven in de vakantiebestemmingen. Om langere wachttijden te voorkomen verwijzen de hulpverleners gedupeerde reizigers al door naar glasbedrijven op grotere afstand van hun vakantieadres.

Geef inbreker geen aanleiding

De alarmcentrale wijst vakantiegangers er bij herhaling op alle waardevolle spullen uit de auto te halen of in ieder geval uit het zicht. Vaak slaan dieven hun slag als ze iets in de auto zien liggen om snel wat geld te verdienen. Maar een vermoeden is soms al genoeg. “Laat daarom ook het dashboardkastje en rolbare hoedenplank open, zodat de inbreker ziet dat er niets in de auto ligt. Verwijder de navigatiehouder of afdruk op de ruit en schakel apparaten helemaal uit zodat er geen bluetooth signaal gedetecteerd kan worden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.