‘Inzichttool FinRust vergroot financiële weerbaarheid’

0

“Om de financiële weerbaarheid van Nederlanders te vergroten is financieel inzicht cruciaal”, zegt Marco Kok (foto), directeur van FinRust. “Goede keuzes maken vereist immers inzicht. Om financieel inzicht laagdrempeliger te maken voegen we vandaag de inzichttool voor consumenten en werknemers toe aan het platform.”

Kok: “Met deze nieuwe inzichttool kunnen consumenten en werknemers zelf eenvoudig inzicht krijgen in (vroeg)pensioen en de risico’s bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. In het proces is de financieel adviseur op de achtergrond aanwezig voor ondersteuning en, indien gewenst, verdieping. De AFM, het Centraal Planbureau en ook de Minister van Financiën hebben indringend aandacht gevraagd voor het beperkte financiële weerstandsvermogen van consumenten en zzp’ers op dit moment. Naar mijn mening volkomen terecht.”

Financieel adviseur

“Ik ben zelf als financieel adviseur ‘groot geworden’ en nog dagelijks spreek ik ‘gewone’ consumenten”, zegt Kok. “Vanuit die praktijkervaring is de inzichttool ontstaan. Wij willen in de inzichttool niet verzanden in allerlei opties en mogelijke detailleringen, zoals veel andere oplossingen wel doen. Want meer keuzes leidt tot drempels waar de gebruiker over struikelt. Hou het simpel, zodat iedereen het snapt en goed en snel inzicht krijgt. Met dat uitgangspunt hebben wij ook onze Planning & Advies software ontwikkeld. Deze software is de afgelopen twee jaar in een onderzoek van Bureau DFO door financieel adviseurs als de beste beoordeeld.”

Financieel inzicht

Kok: “Bij veel adviseurs ontbreekt een vloeiend proces om financieel inzicht te bieden. Een andere drempel is het ontbreken van tijd. De inzichttool neemt deze drempels voor adviseurs weg. Steeds meer werkgevers willen invulling geven aan hun pensioencommunicatie zorgplicht en bieden werknemers financieel inzicht als basis voor te maken keuzes. Dit inzicht biedt werknemers financiële rust en heeft een positief effect op de productiviteit. Met het vloeiende, laagdrempelige en vooral snelle proces kunnen pensioenadviseurs en werkgevers nu elke werknemer persoonlijk financieel inzicht bieden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.