Invoering van de vergelijkingskaart

0

Ludger de Bruijn (foto), senior adviseur Public Affairs en Beleid en bestuurssecretaris van Adfiz, schrijft op de website van de brancheorganisatie over de invoering van de nieuwe vergelijkingskaart.

De Bruijn: “Bereid je voor op een tijdige vervanging van de DVD op je site. Per eind maart wordt de DVD vervangen door de nieuwe vergelijkingskaart. Wil je weten hoe de nieuwe vergelijkingskaart eruitziet en welke vragen je kan verwachten als je straks je kaart in de AFM-applicatie maakt? Lees dan de AFM-handleiding en de concept Nrgfo met informatie over de nieuwe vergelijkingskaart. Zo ben je voorbereid als eind maart de applicatie live gaat.”

Online

“Onlangs is de AFM-webpagina over de vergelijkingskaart online gegaan, inclusief gebruikershandleiding voor de applicatie. Hoewel de definitieve regelgeving in het besluit Vergelijkingskaart, de uitwerking de vergelijkingskaart in de Nadere regels én de applicatie zelf nog niet zijn gepubliceerd, heeft de AFM de gebruikershandleiding wel al online gezet, omdat dit een beeld geeft van de werking van de applicatie. Via de webpagina zal de AFM de communicatie over de nieuwe vergelijkingskaart uitbreiden.”

Overgangsperiode

“De verwachting is dat publicatie pas in de tweede helft van maart zal zijn, dus kort voor de introductie van de vergelijkingskaart als vervanger van het huidige dienstverleningsdocument (DVD). Tussen 1 april 2023 en 1 september 2023 geldt dan een overgangsperiode waarin je zowel de vergelijkingskaart als het dienstverleningsdocument mag gebruiken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.