Investeringen in februari verder omhoog

0

Het CBS meldt vandaag dat er in februari meer is geïnvesteerd dan een jaar geleden. Daarnaast zijn de condities voor de investeringen in april gunstiger dan in februari.

In februari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 7,5% groter dan in februari 2018. De groei is groter dan in de voorgaande maand. In januari was de groei op jaarbasis 4,9%. Vooral in woningen, bedrijfsgebouwen, infrastructuur en machines is meer geïnvesteerd dan een jaar eerder.

Investeringen in april kunnen verder omhoog

De voortekenen voor de maand april zijn eveneens gunstig. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in april gunstiger dan in februari. Bij de bekendmaking van de cijfers over januari meldde het CBS al dat de condities voor maart gunstiger waren dan voor januari.

CBS

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in april gunstiger dan in februari volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de krimp van de export omsloeg in een groei en doordat de daling van de beurskoersen ten opzichte van een jaar omsloeg in een stijging.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar