Introductie Huisartsen-AOV Movir

0

Movir introduceert een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor huisartsen: de Huisartsen-AOV. Het product biedt extra preventie diensten die zijn afgestemd op de behoefte van de huisarts, zowel op werk- als privégebied. Hierbij is gekeken op welke punten in de carrière extra ondersteuning nodig is.

Aan de hand van thema’s zoals gezonde leefstijl en work-life balans zijn specifieke inhoudelijke workshops ontwikkeld. Deze workshops zijn door de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) geaccrediteerd.

Volgens Yoram Schwarz, directeur bij Movir, kan een verantwoordelijke baan als huisarts in combinatie met een (jong) gezin bijvoorbeeld voor de nodige uitdagingen zorgen. “Dan kan er behoefte zijn aan extra ondersteuning. Hiervoor ontwikkelden we onder andere een jonge ouderspakket, met workshops, individuele coaching en een Mom in Balance-workout, die zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling kan worden ingezet.”

Hulpvraag jonge huisartsen

Volgens Movir gaat 23% van de hulpvragen die de coaches van huisartsen in de leeftijd 30-39 jaar binnenkrijgen, over de werkdruk. 61% van de meer dan 1.000 huisartsen die in 2019 gebruik maakten van de coaching via Movir, was nog geen 40 jaar. In de afgelopen jaren ziet Movir een toename van 64% in uitval als gevolg van stress. Iets meer dan de helft van de huisartsen (56%) onder de 30 jaar werkt fulltime. 32% van de huisartsen boven de 30 jaar werkt nog fulltime als huisarts.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.