Interview Amundi op de Fund Awards

0

Amundi werd bij de vwd cash Fund Awards uitgeroepen tot de beste aanbieder van Exchange Traded Funds (ETF’s). Daarvoor kreeg de Franse asset manager een Super Award. Bekijk het video-interview met Gert-Jan Verhagen, Head of ETF, Indexing & Smart Beta Sales van Amundi in de Benelux.

Behalve de Super Award voor het ETF-segment bemachtigde Amundi een prijs in de ETF-categorie Equity Global. Dat gebeurde met de Amundi ETF MSCI World ex Europe Ucits ETF.

In de video beschrijft Verhagen onder meer de innovaties waarmee Amundi is gekomen. Hij benadrukt het belang van op maat gesneden indexproducten voor klanten. Ook gaat hij in op de groeiambities van zijn bedrijf. Amundi gaf in oktober van 2014 aan in drie jaar flink te willen groeien in Europa, ook in Nederland. Dat ligt volgens hem goed op schema. Ons land wordt beschouwd als een belangrijke groeimarkt.

Natuurlijk geeft Verhagen zijn kijk op de groeiruimte die hij ziet voor ETF’s en andere indexproducten. Heel mooi is dat Nederland in Europa voorop loopt als het gaat om ETF’s. Verhagen benadrukt dat hij het als grootste uitdaging in 2016 ziet om een goede educatie te blijven bieden op het gebied van indexproducten, waaronder ETF’s. Ze zijn namelijk minder eenvoudig dan ze vaak lijken.

Zie hieronder de video:

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.