Interpolis: ‘Meer inbraken vanwege versoepelingen’

0

Volgens Interpolis zal het aantal inbraken in Nederland verdubbelen als de coronamaatregelen worden versoepeld. De verzekeraar voorspelt dat met de zogenoemde InbraakBarometer. Tijdens eerdere versoepelingen was ook een stijging van het aantal inbraken te zien.

De lockdowns en de avondklok maakten het er voor inbrekers niet eenvoudiger op om toe te slaan. Nu de avondklok is afgeschaft en er weer meer mogelijkheden ontstaan om te winkelen, verwacht Interpolis dat inbrekers hun ontstane achterstanden gaan inlopen. Op het moment wordt ongeveer 300 keer per week ingebroken, maar dat aantal gaat volgens de prognoses oplopen tot 600. Dat gebeurde vorig jaar ook, nadat de eerste strenge lockdown was beëindigd.

Corona

De eerste maanden van 2021 telde de verzekeraar 5777 inbraken. Dat is 42% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in januari en februari is het verschil groot, omdat de coronapandemie toen nog geen invloed had. Over het hele land gezien daalde ook vorig jaar het aantal inbraken al fors. Voor het eerst in tien jaar werden minder dan 30.000 inbraken geteld. Ten opzichte van 2019 ging het om een daling van 22%. Volgens de politie is gelijktijdig wel de digitale criminaliteit flink toegenomen. Nu fysiek inbreken moeilijker is geworden, gaan sommige inbrekers op zoek naar nieuwe verdienmogelijkheden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.