Interpolis-dongel scant auto en rijgedrag

0

Interpolis komt met de SlimOpWeg Hulp als een middel om het aantal pechgevallen terug te dringen. Het is een dongel die de technische staat van de auto uitleest en het rijgedrag van de bestuurder in kaart brengt.

Bij problemen of falende apparatuur stuurt de dongel automatisch een melding naar een smartphone. Volgens Interpolis is dat in veel gevallen voordat de pech zich manifesteert. SlimOpWeg Hulp houdt bijvoorbeeld continue de acculading in de gaten en waarschuwt de bestuurder voordat de accu de geest geeft, maar weet ook wanneer het tijd is om een garageafspraak te maken voor een grote beurt of APK-keuring.

Ook bij autopech is de SlimOpWeg Hulp nuttig. Via de bijbehorende app is de pechhulpdienst direct beschikbaar via de Eurocross alarmcentrale. De app informeert ook over garages in de nabijheid.

Privacy gewaarborgd

De SlimOpWeg-dongel verzamelt data van diverse auto-onderdelen, maar ook van het rijgedrag. De bestuurder krijgt inzichtelijke feedback over rijstijl en brandstofgebruik. Dat helpt om slimmer en economischer te rijden.

Volgens Interpolis is een ‘essentieel verschil’ tussen deze dongel en die van andere verzekeraars, dat alle verzamelde gegevens in het geval van SlimOpWeg strikt privé blijven. “De klantprivacy is dus te allen tijde gewaarborgd.”

SlimOpWeg Hulp maakt onderdeel uit van het meerjarige autoprogramma SlimOpWeg. Vorig jaar lanceerde Interpolis in dit kader de AutoModus app om mobiel gebruik achter het stuur terug te dringen en de revolutionaire VR-trainingsapp WegWijs VR.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.