Interpolis beloont mobielvrij rijden

0

Interpolis introduceert een nieuw spaarsysteem dat voor elke 100 kilometer die een automobilist mobielvrij rijdt, één euro in een collectieve spaarspot stopt. De introductie maakt deel van de ambitie van de verzekeraar om het aantal verkeersongevallen met 25% te verminderen in 2020.

Interpolis ontwikkelde in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en de stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid de AutoModus-app. Die helpt bestuurders hun telefoon niet te gebruiken tijdens het autorijden. Door de introductie van de spaarpot hoopt Interpolis mensen extra te stimuleren om in AutoModus te rijden en dus de mobiele telefoon links te laten liggen in het verkeer.

Vanaf nu dragen automobilisten die gebruik maken van de AutoModus app automatisch bij aan de bevordering van veiliger verkeer. De spaarpot groeit jaarlijks tot maximaal 250.000 euro. AutoModus appgebruikers kunnen vanaf juni initiatieven indienen die bijdragen aan het bevorderen van de verkeersveiligheid. Een onafhankelijke jury selecteert vervolgens jaarlijks vijf van deze initiatieven die in aanmerking komen voor het spaargeld. De AutoModus appgebruikers wijzen vervolgens het winnende initiatief aan.

Ongelukken

Uit eerder onderzoek van de Interpolis blijkt dat 62% van de automobilisten achter het stuur bezig is met hun mobiele telefoon. Een Amerikaanse studie laat zien dat in 68% van de ongelukken afleiding een rol speelt, de telefoon is daarbij een van de belangrijkste oorzaken. De AutoModus-app is al 145.000 keer gedownload.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.