Intermediairs vrezen dat ze geen krediet meer krijgen

0

Tussenpersonen vrezen dat de forse ingrepen van verzekeraars ertoe gaan leiden dat de kredietverlening aan hun onderneming gevaar loopt. Dat schrijft het FD. Het verbod van ASR op de verpanding van verzekeringsportefeuilles zou zeer schadelijk zijn voor de branche.

Zo’n verbod zou inhouden dat intermediairs die portefeuille niet meer als onderpand kunnen gebruiken als zij een krediet aanvragen. Coen van Ham, voorzitter van de Noordeloos Groep, noemt de maatregel tegenover het FD “absurd”, omdat het niet alleen moeilijker wordt om een lening te krijgen, maar ook om bedrijven te kopen of te verkopen.

Volgens het FD gaat ASR over tot het verbod omdat de risico’s zouden zijn toegenomen, wellicht ook omdat verzekeraars verwachten dat meer intermediairs failliet zullen gaan. Volgens het FD wordt de financiële positie van tussenpersonen tevens bedreigd door mogelijk ingrijpen van Nationale-Nederlanden en Reaal in de provisies voor de oude verzekeringsportefeuille.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.