Intermediairs kunnen zelf beloning kiezen bij Hofstaete

0

Voortaan kunnen tussenpersonen zelf de wijze van beloning instellen in het HIP-systeem van ontwikkelaar Hofstaete. Het HIP is een hulpmiddel waarmee verzekeraars, volmachtkantoren, serviceproviders en tussenpersonen een eigen distributieplatform op internet kunnen creëren.

 Er kan gekozen worden voor vier methodes van belonen.

  • Geen beloning (provisieloos, alleen de premie zonder beloning wordt getoond)
  • Provisie in premie van de dekking (zoals het tot nu toe werkte)
  • Provisie transparant (de premie van de dekking is excl. provisie, de provisie wordt apart getoond)
  • Vast bedrag (de beloning is niet afhankelijk van de hoogte van de premie, maar een vast bedrag, dit bedrag wordt apart getoond)

Als er provisieloos wordt gewerkt, is het mogelijk om een serviceabonnement aan te bieden. De methode van beloning is in te stellen op fabriek, tussenpersoon, site en doelgroep niveau. Hiermee zijn fabrieken, tussenpersonen en adviseurs, die aangesloten zijn op het HIP, flexibel om te kiezen voor de beloning, die hen het beste past.

Ook kunnen adviseurs bij het berekenen van een premie (maken van de offerte) afwijken van de standaard ingestelde beloning (provisieschuif/ beloningsschuif).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.