Intermediaire zorgmarkt krimpt nog verder

0

De intermediaire markt van collectieve zorgverzekeringen zal in de nabije toekomst verder krimpen. Alleen de vergelijkingssites en de grotere nichekantoren die zich specialiseren in zorg bieden voldoende toegevoegde waarde om succesvol te blijven. Dat stelt Jan Berkvens, zorgexpert bij IG&H Consulting & Interim in een interview in de nieuwe InFinance die vrijdag verschijnt.

Volgens Berkvens gaat de discussie over de toegevoegde waarde van het intermediair bij collectieve zorgverzekeringen nog scherper gevoerd worden. “De makelaars bewijzen hun toegevoegde waarde naar werkgevers in de begeleiding van contracttenders en dienstverlening op bedrijfszorg. De adviseurs op de consumentenmarkt bieden voor zorg een dienstverlening die in de praktijk vaak niet beter is dan die van de vergelijkers.”

In het overige deel van het zakelijke segment zit het intermediair klem tussen verzekeraar en werkgever, aldus Berkvens. “De zorgverzekeraar stuurt op consolidatie van de intermediaire portefeuille en de werkgever heeft weinig interesse voor het zorgproduct.”

Specialisatie in zorg
IG&H verwacht dan ook dat de intermediaire markt op het gebied van collectieve zorgverzekeringen verder indikt en er grotere nichekantoren overblijven die zich specialiseren in zorg.

“Door vraaguitval naar advies, lagere tarieven en aangescherpte regelgeving verdwijnen er sowieso al veel kantoren. En specifiek voor zorg geldt dat door de beperkte provisie het product voor kleine kantoren moeilijk rendabel te verkopen is, zeker niet als de producten straks alleen maar complexer en dus adviesgevoeliger worden.”

Maak gebruik van de kortingsactie op het InFinance-abonnement en ontvang de oktober-editie met het interview bij u in de bus.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.