Intermediair zet AFM in beklaagdenbank

0

Financieel adviseur Chris de Bruin is naar de Raad van Toezicht van de AFM gestapt, om er “namens duizenden financieel adviseurs” voor te zorgen dat de Rabobank met onmiddellijke ingang het advieskostenmodel gaat aanpassen. De Bruin is het er niet mee eens dat de Rabobank alle tijd krijgt om orde op zaken te stellen.

De Rabobank heeft, na een gesprek met de AFM, aangegeven op 30 juni het advieskostenmodel volgens de regels te hanteren. Tot die tijd kan de bank volgens De Bruin schijnbaar moeiteloos een praktijk uitoefenen die door de toezichthouder als ongeoorloofd wordt beschouwd. Er wordt immers een ongelijk speelveld gecreëerd tussen aanbieder en intermediair, wat simpelweg neerkomt op concurrentievervalsing.

De Rabobank verdedigt zich door te zeggen dat de aanpassing tijd vergt. De Bruin vindt dit onzin. De bank weet best wat wel en niet mag en bovendien moet elke intermediair op dit moment de systemen aanpassen. “Iedere adviseur weet ook dat wanneer hij de regels overtreedt, hem een forse boete van de AFM te wachten staat. Waarom wordt dit beleid van de Rabobank dan wel getolereerd?” aldus De Bruin in zijn brief.

“Alleen door in de praktijk (en niet alleen op papier) geen onderscheid te maken tussen kleine en grote adviseurs komt er daadwerkelijk iets terecht van die nieuwe wereld en het gelijke speelveld daarbinnen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.