Interbank stopt dit najaar alle verkoopactiviteiten

0

Interbank verstrekt naar verwachting vanaf 1 oktober geen nieuwe kredieten meer. DNB heeft eind mei een ‘Verklaring van geen bezwaar’ afgegeven voor het stopzetten van de activiteiten van Crédit Agricole Consumer Finance (CA CF NL), waar Interbank deel van uitmaakt.

Het Franse Crédit Agricole Group heeft besloten om de activiteiten van CA CF NL in Nederland te beëindigen, omdat een verkoop niet mogelijk is gebleken. Eind januari werd het intermediair al geïnformeerd over het voornemen van de Franse aandeelhouder om de verkoopactiviteiten van CA CF NL te staken. Op 13 maart werd voor dit impactvolle besluit toestemming gevraagd aan DNB. Eind mei verstrekte de toezichthouder de ‘Verklaring van geen bezwaar’ en kan Interbank de processen gaan opstarten, waaronder het voorbereiden van de opzeggingen aan het intermediair. Omdat de opzegtermijn minimaal drie maanden is, worden op zijn vroegst op 1 oktober 2022 de eerste verkoopactiviteiten gestaakt.

Twee jaar in de etalage gestaan

Interbank was in 2020 al gestopt met de verkoop van doorlopende kredieten en zegde toen ook alle lopende contracten op. Nu stopt de kredietaanbieder dus ook met de verkoop van persoonlijke leningen. Dit besluit heeft echter geen gevolgen voor lopende kredieten, benadrukt Interbank. Op 28 juni staat er een personeelsbijeenkomst gepland waarin de gevolgen van de stopzetting en de verdere uitwerking van het besluit worden besproken. Daarna zullen ook de media worden geïnformeerd over de vervolgstappen die worden gezet om tot een volledige verkoopstop te komen.

De afgelopen twee jaar is geprobeerd om CA CF NL in zijn geheel of in delen (alleen Interbank bijvoorbeeld) te verkopen. Ondanks een aantal serieuze kandidaten waarmee een verkooptraject is opgestart, is het tot op heden niet tot een verkoop gekomen.

Geschiedenis van Interbank

Interbank is een van de grootste intermediaire aanbieders van consumentenleningen in Nederland. De historie van de kredietverstrekker gaat terug tot 1923 met de oprichting van de Industriële Disconto Maatschappij (IDM).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.