Interbank introduceert Maandlastenbeschermer

0

Interbank Verzekeringen heeft een Maandlastenbeschermer toegevoegd aan MAEX. Dit product biedt klanten met een lening bescherming tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid. Doet dit zich voor dan wordt de maandtermijn overgenomen.

Interbank biedt verzekeringen aan in samenwerking met het volmachtbedrijf Dazure. Die biedt de Maandlastenbeschermer aan namens risicodrager CHUBB European Group SE. Het product kan worden afgesloten door consumenten die een lening bij Interbank hebben lopen of afsluiten.

Wachttijden

De Maandlastenbeschermer kent bij aanvang een wachttijd van drie maanden. Deze gaat in op de ingangsdatum van de verzekering. Voor het recht op een uitkering bij arbeidsongeschiktheid en werkloosheid geldt volgens de productvoorwaarden ook een eigen risicoperiode van één maand. Die maand begint op de eerste dag van de werkloosheid of arbeidsongeschiktheid en is van toepassing bij iedere nieuwe vraag om een uitkering uit de verzekering.

Volledige kredietsom

De polis keert uit als een werknemers voor minimaal 16 uur per week in loondienst is en een contract heeft voor onbepaalde tijd. Bij werkloosheid moet tevens sprake zijn van een aaneengesloten arbeidsperiode van minimaal 12 maanden bij dezelfde werkgever. Ook moet de werknemer na het ontslag recht hebben op drie maanden WW-uitkering.

Indien na een uitkeringsperiode van 24 maanden de verzekerde minimaal 80% arbeidsongeschikt wordt bevonden, wordt de resterende actuele kredietsom volledig ingelost.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.