Interactieve hypotheekofferte ASR

1

Een interactieve hypotheekofferte waarin bewegende beelden opgenomen kunnen worden. ASR lanceerde het in samenwerking met Stater ontwikkelde document vandaag op de conferentie Mortgage Tech in Amsterdam. De filmpjes zijn in de offerte opgenomen als QR-code.

In het verhaal ‘Van juridisch document naar dialoog’ liet Herbert Meinders, ketenmanager ASR hypotheken, de aanwezigen zien hoe technologie is vertaald naar toepassingen voor de consument. Door de QR-code te scannen met de camera van bijvoorbeeld een telefoon, begint het filmpje automatisch af te spelen. Korte filmpjes die uitleg geven over bijvoorbeeld de verschillende aflosvormen of wat te doen bij betalingsproblemen.

Adviseur verwacht dit

De interactieve hypotheekofferte is geschreven op B1-taalniveau. Meinders: “We willen klanten niet alleen uitleggen wat de hoofdsom en rente is, maar ook dat zij weten wat er tijdens de lange looptijd van een hypotheek allemaal kan gebeuren en wat ASR dan voor hen kan betekenen. Veel van onze adviseurs verwachten dat dit helpt bij het adviseren van klanten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

  • “Korte filmpjes die uitleg geven over bijvoorbeeld de verschillende aflosvormen”, grappig te vernemen, dat wat wij al vele jaren doen op onze websites, nu is overgenomen door de ASR!