Insurtech Alicia verzekert ‘on demand’ zzp’ers

0

On demand verzekeringsoplossingen voor zzp’ers die als bezorger werken. Dat is wat de Nederlandse insurtech Alicia aanbiedt via platformen. Nu iedereen in verband met het coronavirus alles laat thuisbezorgen, heeft Alicia in samenwerking met AIG en Chubb met spoed een ongevallen- en een aansprakelijkheidsverzekering ontwikkeld voor de bezorgmarkt.

Het werkplatform Temper is de eerste die deze polissen voor de bezorgdiensten beschikbaar stelt aan zzp’ers. Platformen kunnen via de Alicia API de verzekeringen volledig compliant in hun app implementeren. Gebruikers van het platform die een verzekering willen sluiten, beantwoorden drie vragen. Daarnaast wordt een fraudecheck uitgevoerd via Fish. Is alles in orde, dan is de verzekering gesloten. “Als je niet werkt, betaal je ook niet. Zo simpel is het”, zegt Marijn Moerman, oprichter van Alicia.

Individueel

“Door gebruik te maken van ‘embedded distribution’ heeft Alicia een relatie met de individuele klant en niet collectief via het platform. Daarmee voldoet deze oplossing aan eisen die de toezichthouder stelt en is het tegelijkertijd een oplossing voor de Fenex-problematiek”, aldus Moerman. Alicia Insurance is eind 2019 gestart met het ‘on demand’ aanbieden van aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp’ers werkzaam in de horeca en retail. “Door de problematiek rondom corona is de behoefte aan bezorgers die verzekerd zijn sterk toegenomen. Vandaar dat wij dat samen met onze partners versneld hebben opgepakt.”

Nieuwe generatie verzekeringsklanten

Moerman speelt met Alicia in op de wijze waarop de volgende generaties verzekeringsklanten bediend wil worden. “Die bereik je niet op de traditionele wijze. Die willen verzekeringen on-demand beschikbaar hebben voor precies datgene wat verzekerd moet zijn en ze willen ook alleen daarvoor betalen. Niet meer, niet minder. Om dat te verwezenlijken moet je een insurtech zijn. Dat is precies de reden dat ik in 2017 gestart ben met Alicia, in 2018 het digitale volmachtbedrijf Alicia MGA heb ontwikkeld en afgelopen jaar daar de broker aan heb toegevoegd onder de naam Alicia Insurance. De tech blijft de driver die we nu ook kunnen inzetten voor verzekeraars, volmachtkantoren en subagenten.”

Digitaal

Op dit moment heeft Alicia volmachten van AIG en Chubb. “Deze verzekeraars reageerden snel en positief en zetten vol in op de digitale wereld. Via een dashboard hebben zij real time inzicht in de data van hun uitstaande portfolio. We ontwikkelen op dit moment ook proposities voor mobiliteits-, vastgoed- en logistieke platformen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.