Insify biedt online zakelijke verzekeringen aan

0

Koen Thijssen (foto), eerder mede-oprichter van Bloomon, is gestart met Insifly. Deze InsurTech richt zich op zakelijke verzekeringen. Het zet in op volledig digitale processen, waarmee het bedrijf drie voordelen voor ondernemers zegt te realiseren: simpel aan te vragen, snel geregeld (binnen vijf minuten) én tegen scherpe prijzen.

Volgens de initiatiefnemers heeft tech tot nu toe relatief weinig impact gehad op de verzekeringssector. Zij verwachten dat Insify dit gaat veranderen doordat het als eerste partij zakelijke verzekeringen, technologie en data combineert tot één coherent product.

Ondernemers

Thijssen: “Verzekeren is niet iets waar ondernemers lang bij willen stilstaan, maar in de praktijk kost het kiezen van de juiste verzekeringen en het afsluiten ervan veel tijd. Daarnaast is het veelal niet mogelijk om zakelijke verzekeringen online te regelen. Ik heb me daar als ondernemer enorm aan gestoord. Met Insify maken we het nu makkelijker dan ooit om als ondernemer je verzekeringen te regelen. We ondersteunen onze gebruikers hiertoe met technologie en door het beschikbaar maken van data. Zo kunnen ondernemers zelf eenvoudig kiezen wat ze wel en wat ze niet verzekeren. Volledig online, dus gemakkelijk en snel.”

Vijf verzekeringen

“De benodigde AFM-vergunning is inmiddels binnen en we zijn van start gegaan met de eerste verzekeringen”, zegt Thijssen. “We kiezen ervoor om te beginnen met vijf verschillende verzekeringen: arbeidsongeschiktheid, bedrijfsaansprakelijkheid, beroepsaansprakelijkheid, inventaris en computers & elektronica. Bedrijven hebben vaak deze verschillende typen verzekeringen nodig. Omdat je je als ondernemer liever focust op je bedrijf, vinden wij het belangrijk dat ondernemers in één keer al hun verzekeringen kunnen regelen.

Samenwerking verzekeraars

Insify werkt als bemiddelaar samen met verschillende verzekeraars, waaronder Nationale-Nederlanden en TAF. Thijssen: “Daarnaast werken we samen met andere vernieuwende spelers, waaronder bunq.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.