Inschrijven Wft-examens weer mogelijk

0

Het ministerie van Financiën heeft besloten dat CDFD / DUO met ingang van 7 april weer Wft-examens ter beschikking kunnen stellen. Inschrijving voor de Wft-examens is vanaf vandaag mogelijk. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen werd de inschrijvingsmogelijkheid op 16 maart gestaakt.

CDFD en DUO hebben in de afgelopen weken geconstateerd dat veel exameninstituten mogelijkheden zagen om hun examenafnameprocessen en de examenlocaties aan te passen aan de coronamaatregelen van het kabinet en de RIVM-richtlijnen. Dat betekent onder andere dat er minimaal anderhalve meter afstand tussen de kandidaten gehouden moet worden. Het niet verder verscherpen van de bestaande coronamaatregelen gaf de doorslag om de inschrijvingsmogelijkheid weer open te stellen.

Virtual Classroom

Opleiders bieden opleidingen inmiddels aan via Virtual Classrooms. Lindenhaeghe laat weten dat het binnenkort mogelijk zal zijn om de PE-combinatie Training + Examen weer te boeken. De training zal dan plaatsvinden in een Virtual Classroom, aansluitend gaat de cursist zelf op examen. Examens worden afgenomen volgens de eind- en toetstermen van de Wft- en PE-examens die – ondanks protesten – op 1 april jl. van kracht zijn geworden.

Volgens opleider Hoffelijk is circa 70% van de eind- en toetstermen van de PE-examens gelijk gebleven en is de impact voor de Wft-examens nog kleiner. ”Maar deze aanvullende actualiteiten zul je echter wel moeten meenemen in de voorbereiding op je examen. Als je examen door Hoffelijk is geannuleerd vanwege de genomen maatregelen, hebben wij de nieuwe e-learning PE kosteloos voor je klaargezet als update van de bestaande e-learning PE.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.