Innovatie past Woonfonds als een warme jas

0

Binnen Achmea Bank is Woonfonds het label voor kennisintensieve en meer specifieke productoplossingen voor doelgroepen. Dat heeft in de afgelopen jaren geresulteerd in diverse innovatieve hypotheekoplossingen en een terugkeer naar de roots van de kredietverstrekker.

Met de keuze van Achmea Bank om Woonfonds het label te laten zijn voor gespecialiseerde productoplossingen en het label Centraal Beheer meer voor de mainstream, is Woonfonds teruggekeerd naar de roots. Het streven naar productleiderschap zit in het DNA van de hypotheekverstrekker uit Tilburg, vertelt Paul Bänziger, Manager Woonfonds. “Zeker voor de mensen die al langer bij ons werken voelde de keuze om weer meer specialisme aan te trekken als een warme jas. Tot 2006 was alles bij Woonfonds erop gericht om productleader te zijn. Dat resulteerde in de meest uiteenlopende productoplossingen, met eveneens uiteenlopende successen. Na een koerswijziging werd meer ingezet op de mainstream, maar vanaf 2016 is Woonfonds zich weer meer gaan richten op de productontwikkeling voor specifieke doelgroepen.

Dat vind ik persoonlijk ook heel erg leuk en interessant, omdat een hypotheek in de loop der jaren in de basis een bulkproduct is geworden, een commodity. Waar anderen focussen op de combinatie prijs en proces richt Woonfonds zich op de combinatie product en proces. Met die combinatie geven wij meer verdieping aan het hypotheekproduct.”

Bijzondere en specifieke productoplossingen

Met de keuze voor doelgroep financieringen is ook het aanstellingsbeleid exclusiever geworden en heeft er inmiddels ook een verdieping plaatsgevonden in het soort intermediair dat met Woonfonds samenwerkt. Bänziger merkt daarin een verschuiving op naar de meer gespecialiseerde advieskantoren die zich richten op de zwaardere hypotheekdossiers, ondernemers en financial planning. “Voor een standaard rechttoe rechtaan NHG-hypotheek ga je niet meer naar Woonfonds. Je kiest voor Woonfonds om de bijzondere en specifieke productoplossingen of het (voor)bespreken van een lastig hypotheekdossier.”

Lees hier hele interview met Paul Bänziger in InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Partnernieuws

Bovenstaande tekst is geschreven door één van onze (kennis)partners. De redactie gaat uit van de betrouwbaarheid van de aangeleverde informatie door de aanbieder.