Innovatie en aansprakelijkheid

0

Het is de taak van aansprakelijkheidsverzekeraars een oplossing te bieden voor de lacune die ontstaat tussen de behoeften van de klant en de huidige aansprakelijkheidsverzekering. Dat schrijft het Verbond van Verzekeraars in het vandaag gepresenteerde paper Innovatie en aansprakelijkheid.

In het paper worden vragen gesteld als: Wie is er aansprakelijk als een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt? Of als er schade ontstaat doordat een 3D-geprint product niet goed werkt? Technologische ontwikkelingen zorgen voor veranderende risico’s voor aansprakelijkheidsverzekeraars. “Daar moeten zij iets mee doen, of ze dat nu willen of niet.”

Dialoog aangaan

Duidelijke taal van het Verbond van Verzekeraars. Zij wil met het paper dan ook richting geven aan de discussie over de gevolgen van de voortschrijdende technologie voor aansprakelijkheidsverzekeringen. Doel van het paper is niet om verzekeraars pasklare oplossingen te bieden, zegt Marieke Beugel, beleidsadviseur bij het Verbond en auteur van het paper: “We willen verzekeraars vooral bewust maken van deze thema’s en de dialoog over dit onderwerp aangaan.”

Sector moet proactief handelen

Het Verbond stelt tegelijkertijd dat verzekeraars van nature afwachtend lijken. “Zij volgen vaak jurisprudentie en kijken aan de hand hiervan of producten en voorwaarden aanpassing nodig hebben.” Deze trend wil het Verbond keren. “We willen een sector zijn die proactief is en meedenkt. De technologische ontwikkelingen gaan in sneltreinvaart en kunnen grote impact op aansprakelijkheidsverzekeraars hebben. Het is dan ook zaak voor verzekeraars zich hiervan bewust te zijn en hiermee aan de slag te gaan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.