Innen van restschuld hypotheek wordt lastiger

0

De Rabobank mag aan de hand van een standaardhypotheekakte niet zomaar persoonlijke goederen confisqueren of loonbeslag leggen om een restschuld na executieverkoop te innen. Hiervoor heeft de bank eerst toestemming van de rechter nodig, zo blijkt uit na een uitspraak van de Hoge Raad.

De hoogste rechtsinstantie deed deze uitspraak als gevolg van een proefproces dat de Rabobank en gerechtsdeurwaarder GGN aanspanden. Door de uitspraak wordt het voor de hypotheekmarktleider lastiger in ernstige gevallen de restschuld te innen.

Volgens de Rabobank gaat het om minder dan honderd gevallen per jaar waarbij de restschuldinning omslachtiger wordt, zo meldt de bank in het Financieele Dagblad. ING zegt het probleem niet te herkennen, aangezien deze bank de vorderingen specifiek in de hypotheekakte omschrijft. ABN Amro weet nog niet of haar hypotheekakten specifiek genoeg zijn om zonder tussenkomst van de rechter restschulden te innen.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.