Inkomen en zorg in één product

0

Aevitae en Ebex gaan op termijn een brug slaan tussen zorg- en inkomensverzekeringen en casemanagement voor ondernemers. Die combinatie moet leiden tot minimale verzuimschade en een lagere instroom in de ZW en WIA voor MKB werkgevers.

Hiertoe zijn Aevitae en Ebex deze maand een samenwerking aangegaan. Het 12-jaarsproduct voor de ondernemer dat voortkomt uit deze samenwerking, bestaat uit twee verschillende onderdelen. Enerzijds de verzuimbegeleiding, Ziektewet uitvoering en WIA ondersteuning verzorgd door Ebex en anderzijds het dekken van de risico’s door middel van inkomensverzekeringen. De nieuwe samenwerking met Aevitae heeft ook tot gevolg dat Ebex de samenwerking met Nedasco zal afbouwen en  beëindigen.

Collectieve zorgcontracten

Ebex is een serviceprovider voor inkomensverzekeringen en brengt de huidige portefeuille nu volledig onder bij Aevitae. Het 12-jaars verzuimproduct van Ebex werd eind 2013 in samenwerking met Nedasco op de markt gebracht. Het betreft hier een integraal pakket van verzekering en verzuimdienstverlening voor de 12-jaarsrisico’s die een werkgever heeft: loon bij ziekte, ZW- en WGA-instroom. Via Aevitae worden in de toekomst ook proposities met collectieve zorgcontracten toegevoegd.

Het pakket inkomensverzekeringen en verzuimbegeleiding van Ebex wordt via een beperkt aantal gespecialiseerde inkomen adviseurs aan het MKB geadviseerd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.