Initiatiefwet tegen pensioenkorting

0

GroenLinks en 50Plus hebben vandaag samen een initiatiefwet ingediend, die moet voorkomen dat de pensioenen worden verlaagd. De wet geeft pensioenfondsen twee jaar langer de tijd om hun financiële buffers op peil te brengen.

Met deze initiatiefwet kunnen, wat de Kamerleden Paul Smeulders (GroenLinks) en Martin van Rooijen (50Plus) betreft, de dreigende kortingen van tafel. Beiden vinden het onbegrijpelijk dat minister Koolmees pensioenkortingen ‘als een soort donderwolk boven de onderhandelingstafel laat hangen, terwijl er na de beoogde stelselwijziging geen sprake meer is van kortingen.’

Van Rooijen: “Ik blijf vechten tegen de manipulatie van de rekenrente. Maar meer hersteltijd voor de pensioenfondsen is het minste dat we kunnen doen. Pensioenkortingen treffen ouderen direct, maar ook jongere werkenden worden gedupeerd. Hun pensioen daalt óók, dat wordt vaak vergeten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.