Initiatief Actief Klantbeheer lanceert opleiding voor adviseur

0

De partijen die zich hebben verenigd in het branche initiatief Actief Klantbeheer starten een opleiding Actief Klantbeheer voor adviseurs. Op 16 november zal de eerste groep getraind worden. Opleider Dukers & Baelemans biedt de eerste opleidingsdag voor een symbolische euro aan.

Het branche-initiatief heeft als doelstelling dat in 2025 Actief Klantbeheer een logisch onderdeel vormt van de bedrijfsvoering van een financieel dienstverlener. Het initiatief heeft Blauw Research gevraagd om onder adviseurs een periodiek te houden onderzoek te starten naar de staat van Actief Klantbeheer. De respondenten krijgen de mogelijkheid om de uitkomsten van het onderzoek te ontvangen. Hierbij wordt het eigen bedrijf gezet tegenover de resultaten van het gehele onderzoek. De eerste resultaten van het onderzoek worden eind november gepresenteerd.

Actief klantbeheer op HypoVak

Actief Klantbeheer is niet iets wat de adviseur alleen aangaat, maar het hele advieskantoor. Alleen dan kan Actief Klantbeheer een logisch onderdeel worden van de bedrijfsvoering van een financieel dienstverlener.  Het branche-platform Client Officer richt zich op de veranderende rol van de binnendienstmedewerker die steeds meer taken rond Actief Klantbeheer op zich zal nemen. Onderdeel van HypoVak (voor de hypotheekadviseur) is dit jaar een informatief programma (Client Officers op HypoVak) voor binnendienstmedewerkers. HypoVak wordt gehouden op donderdag 4 november in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Het programma dat de binnendienstmedewerker op 4 november kan volgen:

13:30 uur – 14:00 uur
Ontvangst Client Officers en binnendienstmedewerkers in de Midden Nederland Hallen Barneveld.

14:00 uur – 14:10 uur
Welkom door dagvoorzitter en journalist Diana Matroos en kort interview met Antoinette Kalkman, ambassadeur ClientOfficer platform.

14:10 uur – 14:30 uur
Actualiteiten woningmarkt
Spreker: Peter Boelhouwer is woningmarktexpert en hoogleraar Huisvestingssystemen aan de TU Delft. Hij neemt je mee in de trends en ontwikkelingen van de woningmarkt. Welke klanten hebben het meest last van de overspannen woningmarkt? Hoe gaan we de woningmarkt vlot trekken? Wat moeten we niet meer doen en wat juist wel? Na deze kennissessie ben jij de woningmarktexpert van het advieskantoor.

14:30 uur – 14: 50 uur
‘Van administratie naar relatie’
Sprekers: Mark Groenendijk, Intermediaire Distributie & Bartjan van der Jagt, Operations Intermediaire Distributie bij ABN AMRO zoomen in op actuele trends en ontwikkelingen – ook op het gebied van actief klantbeheer – en welke invloed die hebben op het werk van de binnendienst.

14:50 uur – 15:20 uur
De Netwerkshow
Spreker: Netwerkexpert Judith Smits. “Wist jij dat 85% van de mensen op een businessevent niet op onbekenden durft af te stappen en netwerken zien als een ‘moetje’? Terwijl netwerken dé manier is om nieuwe klanten, businesskansen en samenwerkingen aan te trekken. Dat kan anders!

Gratis toegang voor binnendienst

Na het informatieve programma mengen de binnendienstmedewerkers zich tussen hypotheekadviseurs op de beursvloer van HypoVak en sluit iedereen de dag gezamenlijk af tijdens de netwerkborrel verzorgd door Credit Life. Binnendienstmedewerkers kunnen hier gratis aanmelden voor deze informatieve en inspirerende middag op 4 november.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.